info@rechtswinkelnieuwwest.nl Wolbrantskerkweg 54, Amsterdam

Wordt u gekort op uw uitkering?

Samen met u kijken we naar de mogelijkheden binnen het Sociaal Zekerheidsrecht zodat u ontvangt waar u recht op heeft.

Sociaal zekerheidsrecht

Sociaal zekerheidsrecht heeft betrekking op alle regels die gaan over inkomensvoorzieningen in situaties als ziekte, pensioen, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. In het geval u zonder inkomsten komt te zitten, wordt er een vangnet geboden door de overheid. Dit vangnet heeft betrekking op sociale voorzieningen en sociale verzekeringen. Bij werkloosheid heeft u bijvoorbeeld recht op sociale voorzieningen als bijstandsuitkering, Wajong-uitkering of AOW-uitkering. Sociale voorzieningen kunnen ook producten zijn (bijvoorbeeld een medisch hulpmiddel) of diensten (zoals verzorging). Doordat de overheid deze middelen betaald zijn er geen premies verschuldigd.

Gekort op uitkering?

Wordt u gekort op uw uitkering, maar bent u er van overtuigd dat deze beslissing niet correct is? Of krijgt u zelfs helemaal geen uitkering waar u wel recht op zou moeten hebben? Samen met u kijken we naar de mogelijkheden binnen het Sociaal Zekerheidsrecht zodat u ontvangt waar u recht op heeft.

Hulp nodig bij Sociaal zekerheidsrecht?

Sociale Zekerheid is het geheel van regelingen vanuit de overheid om mensen die (tijdelijk) minder inkomen hebben, te ondersteunen middels uitkeringen. Het kan zijn dat de overheid op een van deze gebieden een besluit neemt waar u het niet mee eens bent. Wij helpen u graag bij het bezwaar maken.
Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en laat u gratis adviseren.

Gratis inloopspreekuur

Heeft u vragen of zoekt u hulp voor uw situatie? Loop dan binnen tijdens ons gratis spreekuur.

Iedere dinsdag

19:00 – 20:00

Locatie

Wolbrantskerkweg 54
Amsterdam

Afspraak maken?

Ons team van juristen helpt u zo spoedig mogelijk met waar u recht op heeft!

Maak afspraak