info@rechtswinkelnieuwwest.nl Wolbrantskerkweg 54, Amsterdam

Heeft u letsel opgelopen?

U heeft mogelijk recht op vergoeding. Laat ons u helpen.

Letselschade

Letselschade treedt op wanneer iemands lichaam, geest of emoties worden verwond als gevolg van nalatigheid, onzorgvuldigheid of onrechtmatig gedrag van een andere persoon. Veel mensen weten niet dat er ook een vergoeding staat voor minimale letsel van bijvoorbeeld één week. Daarnaast kunt u door letsel zo arbeidsongeschikt raken en misschien wel weken, maanden, jaren of zelfs uw hele leven last blijven ondervinden. Een financiële compensatie is dan meer dan gepast. U heeft immers recht op een passende vergoeding van de veroorzakende partij van het letsel. Of dit nu vanuit een bedrijf of persoon is ontstaan.

Wanneer recht op letselschade vergoeding

Volgens de wet heeft u recht op een vergoeding voor letselschade als iemand anders de veroorzaker is van het letsel. Dit kan op veel verschillende manieren gebeuren. Denk aan oorzaken als:

  • Verkeersongeval in de auto
  • Verkeersongeluk op de fiets, scooter of motor
  • Verkeersongeval als voetganger
  • Ongeval als passagier
  • Medisch ongeval
  • Bedrijfsongeval
  • Ongeval als kind
  • Letsel door machine
  • Letsel door dier
  • Vrachtwagen en vervoersongevallen

Claimen van letselschade

Het claimen van uw letselschade is alleen niet altijd even gemakkelijk. Sterker nog, het kan een lang ingewikkeld proces zijn. Vooral als u emotioneel (en misschien zelfs fysiek) veel last ervaart, dan kan een traject voor het claimen van letselschade misschien wel het laatste zijn waar u mee aan de slag zou willen. Daarnaast zijn er veel verschillende partijen betrokken en ziet u mogelijk door de bomen het bos niet meer. Zo zijn er altijd twee verzekeringsmaatschappijen betrokken, advocaten, vakspecialisten, arbeidsdeskundigen etc. Deze partijen zullen moeten bewijzen of letselschade ook daadwerkelijk de schuld is van de tegenpartij. Daarnaast moet er verder onderzocht worden welke inkomsten u mis loopt omdat u misschien niet meer kunt werken.

Hulp bij letselschade?

Wij luisteren we goed naar uw behoeften en wensen om een juridische aanpak op maat te maken welke precies geschikt is voor u. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en laat u gratis adviseren.

 

Gratis inloopspreekuur

Heeft u vragen of zoekt u hulp voor uw situatie? Loop dan binnen tijdens ons gratis spreekuur.

Iedere dinsdag

19:00 – 20:00

Locatie

Wolbrantskerkweg 54
Amsterdam

Afspraak maken?

Ons team van juristen helpt u zo spoedig mogelijk met waar u recht op heeft!

Maak afspraak