info@rechtswinkelnieuwwest.nl Wolbrantskerkweg 54, Amsterdam

Als consument heeft u meer rechten dan u denkt

Neem contact op voor meer informatie of bezoek ons inloopspreekuur

 

Meer informatie

Consumentenrecht

Wanneer u iets in de winkel koopt of online via een webshop besteld, dan wordt u beschermd door regels die vallen onder de “consumentenkoop”. Met het grote aanbod van aanbieders op het internet kan het helaas voorkomen dat u wordt opgelicht of dat u aan de deur ineens iets aanschaft door agressieve verkooptechnieken, zonder dat u daadwerkelijk dat product echt wilt.

Gelukkig heeft de regering een aantal consumentenzaken vastgelegd om te zorgen dat dit soort situaties tegen worden gegaan. Mochten deze zaken toch geschonden worden dan is het mogelijk gebruik te maken van juridisch advies. Als u iets koopt bij een verkoper of webshop dan valt u officieel onder de rechten van consumentenkoop. Als consument heeft u rechten als er iets fout gaat na aanschaf en staat u er niet alleen voor.

Garantie op uw aankoop

Een veel voorkomend ‘probleem’ is bijvoorbeeld de garantie op een product. Vaak valt een aangeschaft product nog onder garantie, maar wordt u niet goed geholpen. Volgens de consumentenrecht heeft u recht op een gratis reparatie of een nieuw product als deze binnen de garantieperiode kapot gaat. Helaas gaat dit niet altijd makkelijk, omdat veel bedrijven zich proberen te verschuilen achter bepaalde (niet wettelijke) voorwaarden. Met het juiste advies is het mogelijk te krijgen waar u recht op heeft.

Algemene voorwaarden

Vaak worden algemene voorwaarden niet – of niet volledig – gelezen en kan het zijn dat u akkoord geeft op iets waardoor u later problemen ondervindt. Deze voorwaarden worden vaak tegen u gebruikt, omdat u immers akkoord heeft gegeven en dus geen rechten heeft. Gelukkig heeft u als consument meer rechten dan u denkt als algemene voorwaarden in strijd zijn met de wet consumentenkoop.

Andere zaken waar wij u bij kunnen helpen zijn:

  • Oplichting en fraude op het internet
  • Stilzwijgend verlengen van uw abonnement
  • Schadevergoedingen
  • Ontbindingen koopcontract

Hulp bij een consumentenrecht conflict

Het consumentenrecht is opgericht om te zorgen dat de consument sterker in zijn of haar schoenen staat. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en laat u gratis adviseren.

Gratis inloopspreekuur

Heeft u vragen of zoekt u hulp voor uw situatie? Loop dan binnen tijdens ons gratis spreekuur.

Iedere dinsdag

19:00 – 20:00

Locatie

Wolbrantskerkweg 54
Amsterdam

Afspraak maken?

Ons team van juristen helpt u zo spoedig mogelijk met waar u recht op heeft!

Maak afspraak